Sümeyra Evsen

Sumeyra Evsen is geboren in 1985, te Rotterdam. Ze is afgestudeerd aan Pedagogiek en PABO en werkt sinds 2007 als leerkracht, pedagoog en coach in het onderwijs.

De kunstenaar, die sinds 2005 de traditionele Turkse Islamitische kunsten beoefent, ontdekte in 2017 de Miniatuur Kunst en begon deze kunst ook uit te voeren. Ze reisde meerdere keren per jaar van Rotterdam naar Istanbul om miniatuurlessen te volgen.

De kunstenaar is voornamelijk geïnspireerd door de Nederlandse architectuur, de geschiedenis en het klimaat van Nederland met zijn grauwe grijze lucht, bedrukkende donkere wolken en woeste zeeën.

Ze heeft een andere interpretatie aan haar kunstwerken toegevoegd door het klimaat van het land waarin zij leeft te schilderen in de traditionele Miniatuurkunst, terwijl ze trouw blijft aan de subtiliteiten van de traditionele kunstvorm in haar eigen excentrieke vormgeving.

De kunstenaar nam deel aan tentoonstellingen in Turkije, gaf toegepaste miniatuurlessen als Faculteitslid van de European Benelux University en nam als Miniatuur Kunstenaar deel aan de Biënnale ‘’Yeditepe’’ in Istanbul.

De kunstenares, die miniatuurworkshops en lessen geeft in verschillende instellingen en scholen in Nederland, zet haar kunst voort in Rotterdam.

Video afspelen
Video afspelen